پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سرطان با خود مراقبتی و امید قابل پیشگیری و درمان است.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سرطان با خود مراقبتی و امید قابل پیشگیری و درمان است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر محمد ملک زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان، ابراز داشت: شیوه زندگی و عادت های تغذیه ای سهم مهمی در بروز سرطان دارد و درصد زیادی از موارد سرطان ها با تغذیه نامناسب مرتبط هستند.


 وی با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن احتمال ابتلا به چندین نوع سرطان را افزایش می دهد، بیان داشت: سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان مری و سرطان روده بزرگ از جمله این سرطان هاست.


وی افزود: در سرطان پستان ارتباط بین کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به سرطان مشهود است بنابراین یکی از اقدامات اصلی کاهش مصرف مواد قندی و چربی اشباع شده است زیرا میزان زیادی کالری دارند و مقدار کمی مواد مغذی به بدن می رسانند.


مواد غذایی که باید محدود مصرف شوند


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان اضافه کرد: لازم است مواد غذایی مانند غذاهای سرخ کرده، کیک ها، آبنبات ها، بیسکوئیت، شربت ها و نوشیدنی های شیرین در برنامه غذایی محدود شوند.


وی افزود: لفظ کم چرب یا بدون چربی روی مواد غذایی به معنای کم کالری بودن آن ها نیست و در حقیقت کیک ها، بيسکوئيت ها و سایر غذاهای کم چربی همچنان سرشار از کالری هستند.


دکتر ملک زاده با بیان اینکه برخی مواد غذایی که زمینه سرطان را فراهم و برخی دیگر احتمال سرطان را کم می کنند، تصریح کرد: علاوه بر میزان کل کالری دریافتی در روز، چربی های اشباع مانند روغن های جامد و چربی منابع حیوانی، از عواملی هستند که می توانند در افزایش بیماری سرطان موثر باشند.


وی اظهار داشت: نوع آماده کردن مواد غذایی با سرطان ارتباط مستقیم دارد لذا سوزاندن یا زغال شدگی گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا می شود. اگر هم روش کباب کردن را انتخاب کرده اید نگذارید گوشت حرارت بالا بگیرد و سوخته شود. همچنین به جای سرخ کردن غذا از روش های سالم مانند آب پز و یا بخار پز کردن استفاده کنید.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی افزود: برای پیشگیری و مقابله صحیح با این بیماری ها، لازم است هر فردی بداند چه غذاهایی بخورد و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کند..


دکتر ملک زاده با تاکید بر اینکه در رژیم غذایی فیبر کافی باید در نظر گرفته شود، بیان داشت: فیبر بخشی از غلات، میوه ها و سبزیجات است که بدن نمی تواند آن را هضم کند.


نقش کلیدی فیبر در حفظ سلامت دستگاه گوارش


وی تصریح کرد: فیبرها موجب کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماری های قلبی شده و نقش کلیدی در حفظ سلامت دستگاه گوارش ایفا می کنند و نیز باعث می شود ترکیب سرطان زا قبل از ایجاد آسیب همراه با مواد غذایی در حال حرکت از طریق دستگاه گوارش خارج گردد.


 دکتر ملک زاده با بیان اینکه فیبر به میزان زیادی در غلات سبوس دار، حبوبات، میوه ها و سبزیجات وجود دارد، اظهار داشت: سعی نمایید در سفره غذایی خود، مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده را محدود کنید.


وی گفت: گوشت فاقد فیبر و دیگر مواد مغذی ضد سرطان است و اغلب سطوح بسیار بالایی از چربی های اشباع شده در آن وجود دارد لذا با کاهش مصرف محصولات حیوانی و انتخاب محصولات پروتئینی سالم خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.


دکتر ملک زاده  با تاکید بر اینکه چربی ها را در رژیم عذایی خود کم کنید، افزود: حذف کامل چربی از برنامه عذایی منطقی نیست چرا که برخی از انواع چربی ها بدن را در برابر سرطان محافظت می کند بنابراین لازم است از چربی های مناسب به میزان متعادل استفاده کرد‌.


وی در ادامه به مواد غذایی که از سرطان پیشگیری می کند اشاره کرد و گفت: مصرف آنتی اکسیدان ها، ویتامین A،  ویتامینC، ویتامینE و سلنیوم از سرطان پیشگیری می کنند.


دکتر ملک زاده در پایان خاطرنشان کرد: برخی از مواد غذایی مانند میوه ها و سبزیجات رنگ روشن، سبزیجات خانواده کلم، سبزیجات پهن برگ، گوجه فرنگی، خانواده توت ها، انگور، ادویه جات، چای، آب و سایر مایعات طبیعی دارای اثر پیشگیری کننده هستند که تاثیر زیادی در کاهش ابتلا به سرطان دارند.